Strategia

Kannattavaa kasvua ydinliiketoimintaan -strategiamme keskeiset tekijät

Ramirent keskittyy pääomatehokkaaseen kasvuun ydinliiketoiminnassa Konevuokrauksessa ja siihen liittyvissä palveluissa.

Konsernin strategian tavoitteena vuosina 2018-2020 on kehittää kannattavuutta keskittymällä järjestelmällisesti yrityksen kannattaviin liiketoimintoihin, suorituskyvyn johtamiseen, toimiviin prosesseihin, pääomatehokkuuteen ja ihmisten johtamiseen.

Kannattavaa kasvua ydinliiketoimintaan -strategiamme keskeiset tekijät

ramirent_strategy_2017_fi.png : 118Kb

Parempi ote pk-yrityksistä
Markkinaosuutemme pienten ja keskisuurten yritysten kohdalla on yhä keskivertoa alemmalla tasolla, ja aiomme saada tästä toimialasta paremman otteen parantamalla asiakaskokemusta ja kaluston saatavuutta.

Suurten asiakkaiden ensisijainen valinta
Haluamme entisestään vahvistaa asemaamme suurten asiakkaiden ensisijaisena valintana tarjoamalla kehittyneitä kokonaisratkaisuja, jotka parantavat turvallisuutta, tuottavuutta ja vastuullisuutta rakennusalalla sekä muilla sektoreilla. Ramirentilla on markkinoiden paras tarjoama rakennusalan yritysten tuottavuuden parantamiseksi.

Alan parhaan toimitusketjun rakentaminen
Parannamme saatavuutta, toimitusten tarkkuutta ja toimitusketjun tehokkuutta vuoteen 2020 mennessä kehittämällä ja digitalisoimalla prosesseja. Toimitusketjun hallinnassa on hyödyntämätöntä potentiaalia.

Tiukempi suorituskyvyn johtaminen heikosti toimivissa yksiköissä
Tähtäämme siihen, että vuoteen 2020 mennessä yhdenkään yksikön tai asiakaspalvelukeskuksen liiketulosprosentti (EBIT %) ei jää alle 10:een. Otamme käyttöön selkeät suorituskyvyn mittarit koko yritykselle.

Pääomatehokas kasvu
Tähtäämme keskiarvoa parempaan kasvuun pääoman kannalta kevyissä tuotekategorioissa ja kasvatamme pääomatehokkuuttamme parantamalla toimitusketjuamme sekä optimoimalla korvausinvestoinnit. Aiomme kasvaa vuosittain 2 prosenttia ennen kuin kasvuinvestointimme realisoituvat.

Halutuksi työpaikaksi kehittyminen keskittymällä johtamiseen ja turvallisuuteen
Parantaaksemme suoritustamme ja saavuttaaksemme päivitetyt strategiset ja taloudelliset tavoitteemme, haluamme olla paras mahdollinen työpaikka. Kehittämällä Ramirentin johtamiskulttuuria ja turvallisuusstandardeja tähtäämme parhaiden työpaikkojen joukkoon vuoteen 2020 mennessä.

Jaa tämä sivu