Euroopan investointipankki tukee Ramirentin kestävää liiketoimintamallia ja strategiaa 50 miljoonan euron lainalla

RAMIRENT OYJ       PÖRSSITIEDOTE     1.12.2017 klo 16:15

Ramirent ja Euroopan investointipankki (EIP) ovat allekirjoittaneet 50 miljoonan euron lainasopimuksen. EIP:n laina korostaa Ramirentin liiketoimintamallin vahvuutta ja kestävyyttä.

Ramirent haluaa muuttaa teollisuuden perinteistä toimintamallia, jossa laitteet omistetaan. Lisäksi yhtiö haluaa parantaa rakennustyömaiden tuottavuutta ja turvallisuutta. Ramirent on keskittynyt erityisesti vastuullisiin turvallisuusratkaisuihin, joiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa. Konserni on investoinut omaan tutkimus- ja kehitystyöhön sekä kehittänyt ja patentoinut useita innovatiivisia vuokralaitteita, joissa on ainutlaatuisia turvallisuusominaisuuksia.

"Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme suuren eurooppalaisen pankin kilpailukykyisen lainan kestävän liiketoimintamallimme tueksi. Se rohkaisee meitä jatkamaan vuokraamisen houkuttelevuuden kehittämistä verrattuna omistamiseen parantamalla edelleen palvelutasoamme ja tuotevalikoimaamme erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille", sanoo Tapio Kolunsarka, Ramirentin toimitusjohtaja.

EIP pitää erittäin tärkeänä ympäristöä ja resurssien tehokasta käyttöä. Liiketoimintamallit, jotka perustuvat innovaatioihin, jakamiseen, uusiokäyttöön ja kasvuun ovat pankin mielenkiinnon kohteina. Ramirent on osoittanut olevansa konevuokrausyhtiö, joka täyttää nämä vaatimukset. Ramirent on kestävän talouden edelläkävijä pidentäessään rakennuslaitteiden elinikää ja lisäämällä niiden käyttöä.

"Jakaminen on välittämistä," sanoo EIP:n toiminnasta Pohjois-Euroopassa vastaava varapääjohtaja Alexander Stubb. "EU-maiden yhteisenä rahoituslaitoksena kannamme aidosti huolta ympäristövaikutuksista ja niukkojen resurssien järkevästä käytöstä. Ramirentin liiketoimintamalli, jossa yhteisiä resursseja jaetaan ja käytetään yhä uudelleen, pidentää tuotteiden elinkaarta, tehostaa niiden käyttöä ja näyttää tietä ekologisempaan talouteen."

Lainasopimuksen mahdollisti European Fund for Strategic Investments (EFSI), joka on Euroopan investointiohjelman keskeinen pilari. EIB ja Euroopan komissio ovat lanseeranneet ohjelman vahvistamaan Euroopan talouden kilpailukykyä.

Ramirentilla on sitovia pitkäaikaisia lainajärjestelyjä yhteensä 545 miljoonaa euroa. Konsernin nettovelan määrä oli 369,9 miljoonaa euroa syyskuun 2017 lopussa.

Lisätietoja:
Pierre Brorsson, EVP and Chief Financial Officer (CFO)
puh. +46 8 624 9541, pierre.brorsson@ramirent.com

Franciska Janzon, SVP, Marketing, Communications and IR 
puh. +358 20 750 2859, franciska.janzon@ramirent.com

                                                                                                                                                                        

RAMIRENT on johtava konevuokrauskonserni, joka yhdistää parhaat koneet, palvelut ja osaamisen vuokrausratkaisuiksi, jotka yksinkertaistavat asiakkaiden liiketoimintaa. Ramirent palvelee laajaa asiakaskuntaa, kuten rakentamista, teollisuutta, palvelusektoria, julkista sektoria ja kotitalouksia. Vuonna 2016 Ramirent-konsernin liikevaihto oli 665 miljoonaa euroa. Konsernilla on 2 771 työntekijää 298 toimipaikassa yhteensä kymmenessä maassa Euroopassa. Ramirent on listattu NASDAQ Helsingissä (RMR1V). Ramirent - More than machines®.

Images:

 

EIB Vice-President Alexander Stubb ja Ramirent
CEO Tapio Kolunsarka
 

EIB Vice-President Alexander Stubb ja Ramirent
CEO Tapio Kolunsarka

Jaa tämä sivu